Leírás
A magyar gasztronómiában mindig is kiemelkedően fontos szerepet játszott a bogrács és a benne készült étel. Régen a szabad tűzön főtt egytálételek készítésekor keveréshez és kóstoláshoz elsősorban fakanalat használtak, de aki megengedhette magának, annak a bográcsa mellett ott lógott a vas merőkanál is.
Ez az egy anyagból kikovácsolt, vas merőkanál méltó dísze bármelyik konyhának, legyen az a szabad ég alatt vagy a négy fal között. 85 mm átmérőjű feje 100 ml-es űrtartalmával lehetővé teszi a pontos szedést, és elférnek benne a nagyobb darab cubákok is. 52 cm-es hosszával a mélyebb bográcsok aljára is kényelmesen leér.
Ez a kanál is kézzel, hagyományos tűzikovácsolásos technikával készült, nagy munkaigényű, különleges darab. – Lehet még különlegesebb, ha leendő tulajdonosa monogramját, vagy nevét is beleírjuk.